Adventske vjeronaučne radionice za djecu naše župe

U subotu, 1. prosinca, uoči prve nedjelje došašća započeli smo u našoj župi sa Adventskim kreativnim radionicama. Radionice imaju za cilj okupiti što više osnovnoškolske djece koja bi zajedno sa Glasnicima Velikoga Kralja (dječjom skupinom koja se okuplja prve subote u mjesecu pod vodstvom članova OFS-a i FRAMA-e naše župe te fra Frane Bosnića, đakona) izradili kuglice koje će u konačnici ukrašavati božićna drvca u našoj crkvi. Prvi susret je prošao u kreativnoj i zabavnoj atmosferi. Ovim putem vam donosimo kako je to izgledalo na prvom susretu, u subotu 1. prosinca, a dok ovo pišemo želimo uputiti poziv i drugoj djeci da nam se pridruže na našem sljedećem susretu koji će se  održati u subotu 8. prosinca od 10.30 do 12 sati. Veselimo se idućoj suboti i preporučamo se u Vaše molitve.

 

 
Proslava blagdana Gospe od Zdravlja u našoj crkvi

Blažena Djevica Marija je po svom odabranju od Boga određena za ostvarenje milosnog plana o spasenju cjelovitog čovjeka, njegove duše i tijela. Bolest nas prati cijeloga života. Sakramentalni život, molitva i pobožnost najbolji su lijekovi našim slabostima, a zagovor Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, naša je nada i spasenje.

 

Program proslave blagdana Gospe od Zdravlja:

TRODNEVNICA (18. – 20. studenoga)

• 18.30 sati krunica / pobožnost
• 19.00 sati slavlje svete mise

 

BLAGDAN GOSPE OD ZDRAVLJA (sri., 21. studenoga)

18.30 sati krunica / pobožnost
• 19.00 sati svečana sv. misa i podjela bolesničkog pomazanja bolesnicima (predvodi fra Zdravko Lazić).

 
Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Hrvatska s dužnim poštovanjem obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, dan kada se Hrvatice i Hrvati ujedinjuju u molitvi za sve žrtve obrambeno-osloboditeljskog rata za neovisnost i cjelovitost hrvatske države protiv agresije udruženih velikosrpskih snaga. Posebno mjesto u našim srcima zauzimaju Vukovar i Škabrnja, čija je žrtva zlatnim slovima upisana u knjigu povijesti neovisne nam i slobodne Hrvatske. 

 
Svetkovina Svih Svetih i Dušni dan

Svake godine 1. studenoga slavimo svetkovinu Svih svetih. Toga dana slavimo sve svete koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života. Papa u miru Benedikt XVI. reče: "da bi mogli biti sveti, nije potrebno činiti izvanredne pothvate niti posjedovati posebne karizme, već jednostavno služiti Kristu, slušati ga i slijediti bez obeshrabrenja u teškim trenutcima. S njegovom pomoći možemo postati svetima".

Na svetkovinu Svih Svetih raspored bogoslužja u crkvi Majke Božje Lurdske:

7.30, 9, 10, 11.30 i 19 sati.

Na Dušni dan sv. mise za pokojne: 7, 8, te pjevana misa u 19 sati.

 
Naši hodočasnici u Brezju i Mariboru - Tezno

U subotu, 13. listopada, potaknuti listopadskom pobožnošću u čast Majci Božjoj, naši su župljani, predvođeni župnikom fra Nikicom, hodočastili u Slovensko nacionalno svetište u Brezje. Blaženoj Djevici Mariji Pomoćnici ("Marija pomagaj") pedesetak je naših župljana i hodočasnika izrazilo svoje čašćenje i zazvalo je za pomoćnicu i zaštitnicu. Ona je Majka svih naroda, pomoćnica svih kršćana.

U poslije podnevnim satima naši su hodočasnici posjetili gradsko groblje u Mariboru, u predjelu Tezno, gdje je najveća grobnica Hrvata poslije drugoga svjetskoga rata. Tamo je tisuće i tisuće naših nedužnih sunarodnjaka stradalo od komunističkih barbara. Pomolili smo se kod spomen kosturnice i zapalili svijeće našoj ubijenoj braći i sestrama. Neka počivaju u miru u tuđoj zemlji, kad za njih nema mjesta u našoj Domovini.

 
Proslava blagdana sv. oca Franje Asiškoga

PONEDJ.,- UTORAK, 1. i 2. LISTOPADA 

18.30 sati  Krunica - listopadska pobožnost

18.50 sati  Molitva trodnevnice sv. Franji

19.00 sati  Slavlje sv. mise

19.30 sati  Sv. Franjo - Božji čovjek po molitvi, kateheza 

SRIJEDA, 3. LISTOPADA

18.30 sati krunica - listopadska pobožnost

18.50 sati Molitva trodnevnice

19.00 sati Sveta misa

19.45 sati Obred preminuća sv. Franje

ČETVRTAK, 4. LISTOPADA: SVETKOVINA SV. FRANJE

19 sati svečana sv. misa u čast Serafskog oca sv. Franje

Svima od srca čestitamo svetkovinu sv. oca Franje. Kao glasnici velikoga Kralja, radosno kročimo ovim svijetom po Svečevu primjeru. Zajedno s članovima Franjevačke mladeži i Trećeg franjevačkog reda gradimo civilizaciju ljubavi i mira. Mir i dobro. 

 
Franjevačka mladež naše župe nastavlja svoje redovite susrete

U subotu, 15. rujna t.g. zajednica mladih naše župe - Frama, svojom je tradicionalnim roštiljadom i rekreacijom na Bundeku nastavlila svoje redovite tjedne susrete, poslije ljetnih praznika. Zajedničkom druženju nazočili su i prestavnici OFS-a te je odražavalo pravu bratsku atmosferu.

Susreti FRAME Majke Božje Lurdske održavaju se svakoga četvrtka u 20.15 sati

u velikoj dvorani iznad predvorja crkve.

Susreti su otvoreni za sve zainteresirane srednjoškolce i studente. Dobrodošli mladi Kristovi prijatelji!

 
S Božjim blagoslovom u novu školsku i vjeronaučnu godinu

Početkom nove školske i vjeronaučne godine svoje oči i srca usmjerujemo Kristu Bogu, od kojega nam dolazi svaka pomoć i svaki blagoslov. Na nedjeljnoj sv. misi posebno zazivamo pomoć Duha Svetoga nad sve učenike, nastavnike i vjeroučitelje. Molimo snagu, poticaj i nadahnuće Božjega Duha, jer bez Njega ne možemo postići ono najbolje!

 

SV. ISPOVIJED ZA UČENIKE - subota, 15. rujna u 10 sati.

SV. MISA I ZAZIV DUHA SV. - u nedjelju, 16. rujna u 9 sati.

/Svake nedjelje misa za djecu u 9 h, za mlade u 19 sati/

SUSRETI FRAME - četvrtkom u 20.15 sati. 

MINISTRANTI - subotom u 11 sati. 

DJEČJI ZBOR "SUNCE" - subotom u 11 sati.

VIS MLADIH "VRBA" - nedjeljom prije večernje sv. mise (17.30 sati).

DJEČJI SUSRETI "GLASNICI" - prvom subotom u 11 sati.

 
Proslava Mlade mise fra Ivana Marije Đuzela

U nedjelju 2. rujna 2018. u 11 sati u crkvi sv. Frane u Imotskom naš župni vikar fra Ivan Marija Đuzel slavio je svoju mladu misu. Nakon ulazne procesije roditeljski blagoslov mladomisniku pred glavnim oltarom udijelili su otac Damir i majka Anđelka. U koncelebraciji s mladomisnikom bili su mladomisnikov kum fra Zoran Kutleša, propovjednik fra Lazar Perica, gvardijan i župnik Imotskog fra Kristian Stipanović, mladomisnikov kolega fra Jerko Kolovrat te još 19 svećenika. Pjevanje na misi animirao je imotski župni zbor. U prigodnoj je propovijedi fra Lazar najprije zahvalio svemogućem Bogu koji je pozvao fra Ivana Mariju da bude Njegov svećenik. Istaknuvši čudesni Božji zahvat u životu mladomisnika, fra Lazar ga je potaknuo da se, svjestan svojih ljudskih slabosti i ograničenja, potpuno stavi na raspolaganje Bogu kako bi Gospodin po njegovom svećeništvu dotaknuo srca njegovih bližnjih. 

Na kraju slavlja, prije mladomisničkog blagoslova, kum fra Zoran zahvalio je svima koji su na bilo koji način doprinijeli svečanom i dostojanstvenom slavlju te u ime mladomisnika pozvao uzvanike na svečani ručak koji je bio u svadbenom salonu Topić u Vinjanima Donjim. 

 
Zavjetno hodočašće u Mariju Bistricu

 
Proslava Velike Gospe u našoj crkvi

Okrunjena Djevo božanske ljepote, Majko sve dobrote! Utječem se tebi, svojoj nebeskoj Zaštitnici i Majci. Usmjeri me putem Božje volje. Zaštiti mene i sve za koje te molim od svakoga zla, od utjecaja zloga duha i čuvaj me od grijeha. Obdari mi dušu nebeskim mirom. Neka me prati tvoj zagovor i tvoj dragi i blagi pogled uvijek, a osobito na času moje smrti. Hvala ti, Majko Marijo - Velika Gospe. Amen.

 

DEVETNICA: svaku večer u 18.30 sati!

 

NA SVETKOVINU VELIKE GOSPE SV. MISE:

7.30, 9, 10, 11.30 i 19 SATI. 

Ispovijeda se u crkvi za vrijeme svetih misa!

 
Blagdan Gospe od anđela - Porciunkula

Blagdan Majke Božje anđeoske - Gospe od anđela svečano se slavi u četvrtak, 2. kolovoza.

Na ovaj se blagdan u svim franjevačkim crkvama može dobiti oprost od vremenitih kazni za grijehe, tzv. porciunkulski oprost, kojeg je sveti Franjo Asiški od Crkve izmolio i Papa ga franjevcima odobrio. Tako se on proširio preko franjevačkih crkava do danas.

Za dobivanje oprosta potrebno je: ispovjediti se, sudjelovati na sv. misi, izmoliti Oče naš i vjerovanje te se pomoliti na nakanu sv. oca Pape. 

 

Slavlje sv. misa u našoj crkvi Gospe Lurdske,

uz prigodu za ispovijed:

7, 8, 9 i 19 sati!

 
Svećeničko zaređenje i nova služba u našoj župi fra Ivana Marije Đuzela

Provincijski definitorij naše Franjevačke provincije održan je u samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu, 19. - 20. lipnja 2018. godine. Na definitoriju je za župnog vikara župe Majke Božje Lurdske u Zagrebu imenovan fra Ivan Marija Đuzel. Fra Ivan je rođen 1989. godine od oca Damira i majke Anđelke r. Jonjić. Svečane redovničke zavjete položio je 22. rujna 2016. god. Prvi dio studija završio je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu, a potom je 2016. god. nastavio teološki studij u Zagrebu, gdje je uspješno diplomirao. Za đakona je zaređen 30. rujna 2017. u Zagrebu. Đakonski praktikum vršio je u našoj župi. Fra Ivan će biti zaređen za svećenika u subotu 23. lipnja 2018. u konkatedrali sv. Petra u Splitu, po rukama mons. Marina Barišića, splitsko-makarskog nadbiskupa.

Našem novom suradniku, župnom vikaru fra Ivanu želimo obilje Božjeg blagoslova u predanom radu u našoj župi i svetištu. 

 
Duhovne obnove: djeca u Samoboru, Mješoviti zbor u Ludbregu

Naši najmlađi župljani, članovi Dječjeg zbora, ministranti i Glasnici Velikoga kralja, imali su jednodnevnu duhovnu obnovu i izlet u Samobor, u subotu 26. svibnja. Pod vodstvom svog voditelja i duhovnika fra Ivana Marije Đuzela i animatora: Ivane Bošnjak, fra Marka i fra Nikole, djeca su posjetila Kuću za duhovne susrete Tabor te imali prigodni program, poslije kojeg je uslijedila rekreacija i veselo druženje. Radosna srca, ispunjeni mirom i blagoslovom, naši su najmlađi iskazali spremnost aktivno nastaviti svoje djelovanje u župnoj zajednici.

 

Članovi Mješovitog zbora naše župe i svetišta, predvođeni župnikom fra Nikicom i voditeljima Zbora, na svetkovinu Tijelova hodočastili su u svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbreg. Sudjelovali su u misnom slavlju i tjelovskoj procesiji kroz grad. Rado su obavili pobožnost pred relikvijom Kristove krvi u svetištu.

Poslijepodnevno su druženje nastavili za bratskim stolom u Malom Bukovcu, ispunjeni radošću i pjesmom. Na vrijeme su se vratili doma te dan duhovne obnove zaključili svečanom večernjom misom u našoj crkvi i svetištu. 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

Župni list "Majka"

list 164

Pastoralne aktivnosti

Plakat MBL 2015

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 59 

Broj posjetitelja

DanasDanas381
Ovaj mjesecOvaj mjesec29605
SveukupnoSveukupno1635457
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting