Umro fra Draško Teklić

 

Svećenik Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja fra Draško Teklić umro je 7. rujna u franjevačkom samostanu sv. Gabrijela u Münchenu, u 59. godini života, 41. godini redovništva i 32. godini svećeništva.

U petak 11. rujna sprovodni obred na splitskom gradskom groblju Lovrinac predvodio je gvardijan fra Ante Bilokapić, a misu zadušnicu u crkvi Gospe od zdravlja u Splitu predvodio je provincijal Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja fra Željko Tolić, koji je uz životopis, koji je pročitao tajnik fra Ante Udovičić, istaknuo kako je fra Draško živio za povjerene vjernike u pastoralnoj službi. Na kraju mise od fra Draška su se oprostili: uime splitsko-makarskoga nadbiskupa vikar za pastoral don Drago Šimundža, uime redovničke zajednice franjevačkoga samostana sv. Gabrijela u Münchenu gvardijan fra Ante Buljan Vuk, uime hrvatskoga dušobrižničkoga ureda u Njemačkoj delegat za hrvatsku inozemnu pastvu fra Josip Bebić, uime redovnika i svećenika samostanskoga okružja livanjskoga kraja gvardijan fra Marko Semren i uime kolega fra Jakov Begonja.

Fra Draško rođen je 19. travnja 1951. u mjestu Komorani kraj Livna od oca Ivana i majke Milke. Osnovnu školu završio je u rodnom kraju, klasičnu gimnaziju u Sinju, a filozofsko-teološki studij na Franjevačkoj visokoj bogosloviji u Makarskoj i na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. U franjevački novicijat stupio je 1. srpnja 1969. u Sinju i dovršio ga na La Verni u Italiji, a doživotne zavjete položio je 4. listopada 1975. u Makarskoj. Za svećenika je zaređen 2. srpnja 1978. u Sinju. Mladu misu proslavio je u Livnu 16. srpnja 1978. godine.

Fra Draško se kao mladi svećenik opredjelio za pastoralnu službu. Od 1978. do 1980. bio je župni vikar u župi sv. Ilije u Metkoviću, zatim dvije godine pomoćnik magistra franjevačkih novaka na Visovcu te župni vikar od 1982. do 1988. u župi Svih svetih u Zmijavcima kraj Imostkoga.

Nakon pastoralnoga iskustva u domovini fra Draško je premješten u Njemačku gdje je dvadeset godina obnašao službu dušobrižnika među hrvatskim iseljenicima u Frankfurtu, Ebersbergu, Münchenu i Waiblingenu. (IKA)

 

 

Najave

Župni list "Majka"

list 166

Pastoralne aktivnosti

pastoralnaktivn zupe2

Akcija Caritasa "5 za 1"

caritas

Dovršetak izgradnje crkve

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 35 

Broj posjetitelja

DanasDanas29
Ovaj mjesecOvaj mjesec10275
SveukupnoSveukupno1867195
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting